Att tänka på

Cooköarna är ett enormt stort område med massor av olika ö grupper. Området är inte bara stort utan även fullt med sevärdheter. Se till att du vet vad du vill uppleva innan du åker för att få ut så mycket som möjligt av resan. Kolla även upp vädret i regionen. Tänk på att Söderhavets årstider är mycket olika mot Sveriges. Klimatet har även stor variation beroende på var du befinner dig. Oftast är det ett tropiskt fuktigt klimat med lite mer regn vissa årstider. Vår sommar är bäst väder i hela regionen men vår vinter är också helt underbart väder oftast lite fuktigare och mer nederbörd. Vissa av önationerna påverkas mer av cykloner än andra och vid vissa tider. Ta reda på vad som gäller dit du ska och vid den tidpunkten.

Innan resan måste du även kontrollera om du behöver turistvisum, eller hur länge du kan stanna i respektive land. När du ska resa till Söderhavet bör du se till att inte packa ner några livsmedelsvaror. Många länder är noga med karantänkontroller.

Läkemedel får införas i många länder men du ska ha med dig intyg från din läkare om du regelbundet använder dig av medicin som du måste ha med på resan.

Länderna i Söderhavet mycket låg kriminalitet och är sett som ett säkert område att åka till, men ta självklart till samma säkerhetsåtgärder som du gör hemma.

När det gäller strandlivet är det viktigt att använda solskydd. Ozonlagret är tunnare runt hela Cooköarna än det är på många andra platser i världen. Cooköarna befinner sig nästan exakt på ekvatorn. Ska du spendera en heldag utomhus kan det vara bra att ha detta i tankarna eftersom solen är mycket stark. När du badar, simmar eller håller på med någon vattensport tänk på att det kan finnas risk för strömmar i havet. Koraller kan vara vassa och det kan behövas badskor.

På Cooköarna finns knappt några farliga djur alls på land. I havet kan du träffa på någon havs eller korallorm men det inträffar nästan aldrig några olyckor. Använd ändå alltid sunt förnuft och följ varningsinstruktioner så klarar ni er utmärkt.

Kolla även upp din försäkring innan du åker. Ska du utföra aktiviteter som dykning, forsränning, bungeejumping eller hyra vespa eller moped bör du ha en heltäckande försäkring.

När du ger dig ut i naturen bör du kolla upp vägförhållanden, under monsunperioden kan det regna mycket och försämra tillståndet på vägarna.

www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
©2023 Res till Cooköarna