Flyg till Cooköarna

För att komma till Cooköarna måste du flyga via USA eller via Australien/Nya Zeeland. Det finns jordenruntbiljetter som inkluderar Cooköarna. Det är bara Star Alliance som har jordenruntbiljtetter i både i ekonomiklass och i businessklass. Star Allicane har olika har olika typer av biljetter med stopp eller antal kilometer som man får flyga. Dessa biljetter kostar en del men kombinationerna brukar vara fördelaktiga med många stopp. Air New Zeeland är det enda flygbolag som har jordenruntbiljetter med olika kombinationer till Cooköarna. De flyger till Franska Polynesien, Cooköarna, Fiji, Tonga, Samoa, Nya Kaledonien mm. Dessa destinationer kan man kombinera ihop genom att flyga via Los Angelses i USA och Auckland på Nya Zeeland. Detta går också att kombinera med Australien och vissa städer i Asien som Singapore, Hongkong, Tokyo och Shanghai.

Du kan även flyga tur och retur till Cooköarna via Los Angeles, vilket är det snabbaste sättet att komma dit. Du bör tänka på att dessa flyg endast går en gång i veckan. Du bör planera och boka i tid om du vill komma åt de bästa priserna. Mellan Auckland och Rarotonga går det dagliga flyg med Air Nya Zeeland. Air New Zeeland flyger vissa tider på året även mellan Cooköarna och Australien. Air New Zealand är ett av de säkraste och bästa flygbolagen i världen. Det tar cirka 10 timmar att flyga mella USA och Cooköarna. Air New Zealand kan kan erbjuda både ekonomi, premium economy och business class. För en extra kostnad kan du även boka en så kallad sky coach som är tre säten som går att göra till en enklare bädd för två personer.

Virgin Australia flyger också mellan Rarotonga och Auckland samt Sydney. Dessa biljetter kan kombineras med Singapore Airlines. Det går också köpa biljetter endast från Nya Zeeland eller Australien. Detta blir oftast dyrare om du reser hela vägen från Skandinavien.

Det finns även flyg mellan Tahiti, Franska Polynesien och Cooköarna, men detta flyg går en gång i veckan på vardera hållet. Det är Tahiti Nui från Franska Polynesien som trafikerar denna linje.

Utöver dessa flyg så finns det inte fler flyglinjer. Det har funnit planer på flyg mellan Cooköarna och Fiji men dessa har aldrig blivit av. Man ska komma ihåg att det inte bor så mycket folk här som kan använda flygen och inte tillräckligt med turister för att fylla flygen.

Det gäller att planera sin resa hit och det är ju också på grund av de flyglinjerna som gör Söderhavet är så speciellt och inte över exploaterat. Det finns helt enkelt ingen massturism någonstans här att tala om.

De billigaste biljetterna är giltiga i max en månad, vilket innebär att ni måste resa hem inom en månad. Det finns även många prisvärda tre månaders och ett års biljetter. Det finns en del arrangörer som är specialiserade på resor till Cooköarna som kan ha specialpriser och kombinationer på en del av flygbolagen som flyger till Cooköarna.

Den internationella flygterminalen på Rarotonga är inte speciellt stor och ligger så nära huvudstaden att det är möjligt att gå dit utan bagage. Taxfree shop och andra faciliteter är ganska blygsamma. Det finns en förvaring av bagage och ett hotell intill flygplatsen om du önskar ett dagrum eller ett hotell nära flygplatsen.

www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
©2024 Res till Cooköarna