Titikaveka Beach

Titikaveka beach, som ligger nära den lilla trevliga byn Titikaveka, som upptar den sydöstra lagunen på Rarotonga. Denna strands populäritet beror på att dess vattendjup ger oändliga möjligheter för snorkling och andra strandaktiviteter. Dessvärre har den höga förekomsten av tvåskaliga musslor, som är kända som Paua, tagit slut sedan en lång tid tillbaka. Närvaron av korallformationer ger en livsmiljö för många tropiska fiskar och det marina reservatet i Tikioki har skapat resurser för att öka antalet fiskar i området men även för att se till att det är en trevlig turistattraktion.

Titikaveka stranden har även ett stort område för kajakpaddling och under gynnsamma förhållanden besöks stranden även av små utflyktsbåtar. Revet är längre bort från fastlandet här på denna strand jämfört med många andra områden i Rarotonga därför kan olika utflyktsbåtar som är baserade på  Muri beach utnyttja detta marina reservat för snorkling, havsforskning och fiskidentifierings aktiviteter.

Vid Titikaveka Beach ligger bland annat boenden som Little Polynesian Resort, Moana Sands, Royal Takitumi Villas, Sands Villas och Ocean Blue Villas. Här finns även ett par caféer, restauranger, Titikaveka Cook Island Christian Church och en liten matbutik. Titikaveka Beach ligger mellan Muri Beach på östkusten och Vaimanga på sydkusten. Här ligger även Noni Juice Marketing Ltd och Matatu Brewery.

En bit bakom stranden finns ett naturområde som heter Takitumu Conversation Area. Det är 155 hektar och där finns ett par trevliga vandringar. Det är lätt att tillbringa ett par timmar här med att se på fåglar, orkidéer och den vackra naturen. Glöm inte att ha bra skor, solskyddsmedel, myggmedel och vatten.Vyn över kusten och den omgivande naturen är fantastiskt vacker.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
©2024 Res till Cooköarna