Djuphavsfiske

Djuphavsfisket på Cooköarna är bra året runt, uthyrarnas båtar håller hög klass och har allt du behöver vare sig du är nybörjare eller en erfaren djuphavsfiskare.

Om det är din dröm att fånga stora fiskar, så har du kommit rätt! Vattnet utanför öarna blir snabbt mycket djupt och därför ägnar man verkligen tiden till fisket. Många arrangörer har en tidig tur klockan 6.00 på morgonen för att fånga den gula tonfisken som då simmar upp mot grundare vatten för att äta.

Du kan ge dig ut med små grupper, större grupper, familjen och ernarna eller oerfarna sportfiskare. De båtar som finns har oftast toppkvalité på sin utrustning på sina båtar. Det är erfarna fiskare  som känner till fiskevattnen och områdena som är bäst för olika fångst. En del av dem har fångst rekord. Fördelen med att fiska på Rarotonga är att man aldrig behöver gå så långt ifrån land. Djupt vatten ligger nära reven och efter ett par minuter utanför revet kan du kasta ut linan.

På Aitutaki är det främst flugfiske som är populärt och det som anordnas av invånarna. De charter företag som finns på Aittaki har bra båtar och de går ut i den fantastiska lagunen som är ett paradis för fiskare. Här kan du få upp torsk, snapper och andra revfiskar. Här finns även Cook Islands Game Fishing Club som är ansluten till International Game Fishing Association.

Penrhyns lagun, som är så pass stor att det nästan liknar ett hav, är en dröm för fiske fanatiker. Här kryllar det av marint liv och är ett måste sportfiskare. Här kan man fiska med lina eller flugfiske. – Du har möjlighet att följa med invånarna på Penrhyn ut i deras lokala träbåtar för en äventyrlig dag och hoppas att ni fångar någon gulfenad tunafisk eller en bonito. Säkerligen har ni något med hem till kvällens middag. Under fisketuren kan du höra många fågler som kretsar runt båten och passa även på att njuta av den fantastiska miljön och naturen. Flugfiskeutfärder anordnias också på Penrhyn.

Fisket på Cooköarna är en viktig daglig företeelse på grund av att fisk är ett baslivsmedel för öborna själva, man kan se dem åka ut tidigt på morgonen i sina små fiskebåtar och utriggare. På vissa öar kan det vara flera månader mellan matleveranser från fraktfartyg, därför är och förblir fisket en stor del av öbornas livsstil.

Den huvudsakliga fisketurismen är centrerad till sportfiske vid Rarotonga och bone fiske på Aitutaki och eventuellt avlägsna platser som Penryhn.

Säsonger for olika fiskarter:  Mahi Mahi (sep-mar), Marlin (nov-apr), Wahoo (jun-okt), Yellowfin (jul-mar).  Bone fiskesäsongen på Aitutaki varierar.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
©2024 Res till Cooköarna