Snorkla på Cooköarna

Snorkling är ett bra sätt att börja sina undervattensäventyr på, att utforska en ny och fascinerande värld. Snorkling är lämpligt för alla åldrar och kan utövas med enkel utrustning, lite instruktioner och tips från lokalbefolkningen. Vattentemperaturen runt Rarotonga är väldigt behaglig och gör det möjligt att snorkla året runt i temperaturer mellan 24-30 grader Celsius i vattnet. Rarotonga är omgivet av ett barriärrev som de flesta dagarna skyddar öns stränder från större vågor. Detta gör att vattnet är lugnare nära stränderna och många delar av lagunen erbjuder idealiska förhållanden för snorkling.

Snorkling på Rarotonga är enkelt och tryggt, förutsatt att du är på rätt ställen! Det finns en stor variation av tropiska fiskar och koraller runt stränderna. En stor del av de bästa snorklingen på ön är tillgänglig direkt från stranden, vilket gör det särskilt säkert för de mindre erfarna som kan se fiskar så snart de sätter på sig sina masker och simmar runt längs stranden.

Det går att snorkla på många stränder, välj sandstränderna som har lite korallrev i sin närhet och hoppa över klippstränderna som finns på ett par platser.

Aroa Lagoon Marine Reserve vid sydkusten är en av de marina parkerna på Rarotonga. Det ligger utanför hotellet Rarotongan Beach Resort och du når det marina reservatet vid sidan om hotellet. Här finns det några stora korallrev som lockar till sig en spektakulär samling av tropiska fiskar, som papegojfisk, havsängel, fjärilsfiskar, muränor, sköldpaddor och även små revhajar! Detta bara meter från den vita sandstranden i Aroa.

Kända Muri beach har också bra snorkling med klart grunt vatten för nybörjaren och det är till och med bättre vid högvatten. Det går även att boka båtturer med glasbottenbåt, som gör stopp på de små öarna utanför där snorklingen är ännu bättre. Då ingår även lunch, musik och dans underhållning. Det finns strömmar mellan öarna när tidvattnet går in och ut, så var lite försiktig.

Även stranden utanför Fruits of Rarotonga har bra snorkling. Här finns också ett marint reservat. När man snorklar så bör man inte stå på korallerna då detta skadar dem och det är förbjudet att mata fiskarna. Det finns även guidade  dag- och nattsnorkelturer genom en del dykcentra.

I Aitutakis lagun finns också bra snorkling i närheten av Maina, som bara kan nås med båt. Utanför Pacific Resort vid Black Rocks finns bra snorkling om man går ut till utkanten av revet. Matriki Beach Huts ordnar med snorkelturer till yttre kanten av revet där det marina livet och fisktätheten är betydligt större än på insidan av revet.

www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Cooköarna