Te Vara Nui Village

Te Vara Nui Village är Rarotongas bästa kulturella attraktion och underhållning. Byn ligger vid Muri Beach på Rarotonga. Denna by har något för alla, inspiration, autentisk underhållning, aktiviteter och underhållning men framförallt så bidrar den enormt mycket till Cooköarns distinkta kultur. På denna plats kan man lära sig mer om öarnas historia, traditionella mediciner, forntida navigationstekniker och legender.

I byn finns det olika turer och shower man kan gå på bland annat Cultural Village Tour. Denna tur är en interaktiv och utbildande upplevelse som erbjuder lärdom om Cooköarna och maorikulturen. Cooköarnas hälsning, Kia Orana, ”må du leva vidare” reflekterar skönheten för öarna men även för befolkningen här.

Under Cultural Village Tour träffar man cookinvånare, maorier, som mer än gärna vill dela med sig av deras historier, kunskaper och arv. Turen inkluderar även fakta om deras polynesiska historia, användandet av olika traditionella medicinalväxter, hur man fiskade förr i tiden, äldre navigationsteknik, legender och myter. Lokala konstnärer och hantverkare visar även upp hur de väver, täljer, hur de förbereder deras danskostymer och lagar deras traditionella maträtter.

Det går även att besöka marae som är en helig byggnad för religiösa ceremonier. Sen finns det även en Over Water Night Show som är väldigt populärt i byn, föreställningen reflekterar erfarenheterna från byn och är ett elektriskt och kulturellt autentiskt uppträdande. Föreställningen består av Rarotongas bästa dansare och musiker som uppträder med brinnande facklor.

Klockan 17.00 startar byturen med ett ”Turou” välkomst rop genom alla byns portar och du kommer att eskorteras av av din guide.

Först besöker du historiehyddan där det berättas om gamla vapen,kannibalism, missionärer, kanotmogrationer, första regeringen mm.  Därefter går du vidare till en marae, en helig plats där den store hövdingen höll cermonier för byn och invånarna.

Sen kommer ”Häxdoktorns hydda” där traditionell maorimedicin visas och förklaras hur de används. Det finns en vackert utsmyckad ”fiskehydda” där det handlar om fiskets traditioner, pärlodling och tatueringsverktyg och tatueringar. Vidare ”Kostymhyddan” där traditionell klädsel visas och hur de vävs och tillverkas.

Avslutningsvis  besöker du ”träsniderihuset” där gamla träverktyg tillverkas och du får prova att trumma på en traditionell trumma. Du får också chansen att lära dig dansa till trummornas ljud.  Givetvis visas även kokosnötens betydelse och använding och hur snabbt de vana maorierna klättrar uppför en kokospalm.

Turen varar i 2 timmar  och kan kombineras med en kulturell show och traditionell måltid. Polynesierna visar gärna och stolt upp sina kulturella rötter. Transferbussar till och från ditt hotell ingår i priset.

www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Res till Cooköarna