One Foot Island

Med svajande kokospalmer och kritvita stränder är det vackra Tapuaetai eller One Foot Island som är det allmänna namnet, den mest besökta ön i Aitutakis lagun och med rätta. Denna fantastiska lilla ö är nog vad de flesta ser framför sig när de hör ordet paradisö, den erbjuder även den bästa utsikten över Aitutakis lagun och är därför ett populärt utflyktsmål! Soldyrkare kan sola på den kritvita sanden för att sedan svalka sig eller ta en snorkeltur i den turkosa lagunen med knähögt vatten. Ni kan även få era pass stämplade på det lilla postkontor som finns på ön!

One Foot Island är ett av de vanligaste utflyktsmålen för de som åker till Aitutaki och du bokar enkelt en utflykt genom ditt resort. Här finns även enkel inkvartering på Mc Birney´s House om någon vill övernatta. Förvänta dig total isolering och ett riktigt Robinson Cruse upplevelse på en söderhavsö med kritvit strand. Transporten ut sker med någon av utflyktsbåtarna och du tar dig tillbaka på samma sätt. All proviant måste tas med och självhushåll med matlagning över gaslåga och stjärnorna som kvällsbelysning.

Det finns även möjlighet att ha sin vigsel ute på One Foot Island. Riktigt Söderhavsromantiskt, men det kostar en slant eftersom vittnen och bröllopsförrättaren ska med.

Tapuaetai är förmodligen troligast känd som One Foot Island eftersom den från luften liknar en fot. Men enligt legenden kom namnet till av en annan anledning….

En Aitutaki stam skådade en man och hans son paddlandes i sin kanot utanför Aitutaki, eftersom de var för dem okända bestämde de sig för att följa efter och anfalla dem. Mannen och hans son flydde med kanoten till en ännu icke namngiven holme. Fadern bar pojken över stranden och gömde honom i en hög palm. Sedan paddlade han hela vägen till Rarotonga för hjälp. När angriparna nådde den lilla ön de såg bara ett par fotspår på och utanför ön och de lämnade. Pojken förblev säkert gömd tills hans far återvände med hjälp. Och från och med då kallades holmen One Foot Island.

www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Res till Cooköarna