Maire Nui Botanical Gardens

Varje besökare vet att Rarotonga på Cooköarna har stränder att njuta av och utflykter att göra runt ön på moped! Men det finns mer – den tropiska Maire Nui Botanical Garden är ett måste att besöka!

Maire Nui ligger intill vägen på sydkusten intill Titikaveka. Du kan inte missa skylten med de klara färgerna. Mare Nui har även ett litet tillhörande café med en enkel men välsmakande meny. Bland dryckerna finns till exempel ekologiskt kaffe odlat på den närbelägna ön Atiu.

Mare Nui’s botaniska trädgård är en tropiskt vacker trädgård med en mängd olika färgglada blommor som hibiscus och ingefära! Trädgården har en gemytlig känsla, trädgårdarna presenteras helt i sin naturlighet. Du kommer se fallna kokosnötter och döda palmblad ligga utspridda och när du går runt i trädgårdarna ser man ständigt nystartade projekt med skottkärror och spadar framställda. Vissa områden är indelade i traditionella rektanglar, rader av växter som bildar väggarna i trädgårdens rum. Men sedan finns det även en lång trädgårdskorridor och en damm. Oavsett hur din trädgårdsstil är finns här inspiration att hämta. Du kan känna lukten av alla dessa fantastiska tropiska växter som frangipani, blommor från frukter och andra tropiska blommor. Du kan höra det  ljudet av suset från växternas rörelse. Här finns svalkande dammar med näckrosor och spektakulär vy ut mot havet och upp mot öns mitt där ”The Needle” ligger.

Parken är sju hektar stor. Det är ett icke vinstdrivande projekt och alla inkomster återinvesteras i trädgården. Volontärer från hela världen ansluter för att bistå detta projekt.

På caféet ”Hidden Spirit” erbjuds både lunch och middag i en vacker lugn miljö. Organisk sallad, olivbröd, kakor och muffins bakas inför varje dag. De sägs ha den bästa ”cheesecake” i världen!   Även bra viner kan serveras till en måltid. På caféet ligger även en fotobok som gästerna kan bläddra i för att lära sig mer. Det finns även böcker som visar trädgårdens skapande och utveckling från 1997 då den skapades från en plantskola.

Det är öppet 10-20 varje dag. Det går även att hyra för särskilda evenemang som till exempel bröllop.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
©2024 Res till Cooköarna