Vandring med Pa

Korsa ön Rarotonga och utforska den magnifika naturen. Det här är Pa’s specialitet! En vandring med Pa på Rarotonga är en oförglömlig upplevelse, under en tre timmar lång vandring får du följa med den inhemska invånaren Pa på en rundtur in i Rarotongas orörda djungel. Vandringen leder upp i dalen, passerar The Needle, öns högsta topp och över hela ön under ett tak av inhemska träd. Under vandringen får du se gamla stenar som använts vid ceremonier och höra gamla polynesiska sagor. Pa förklarar hela tiden vad de olika växterna är för några och vad de har för användningsområden och vilken betydelse växterna hade förr i tiden. Tänk på att vandringen kan vara ansträngande, om du har fysiska svårigheter kanske du bör avstå!

När man väl börjar gå neråt för berget kommer ni snart att korsa små bäckar med kallt friskt vatten där ni kan fylla på era vattenflaskor. Vandringen avslutas vid vattenfallet i Wigmore, där ni kan ta ett uppfriskande dopp innan ni tar bussen hem.

En vandring med Pa är verkligen ett av de bästa sätten att uppleva Cooköarna på, du får insupa både Cooköarnas fantastiska natur samt att du lär dig om invånarnas historia och får en personlig insyn i livet på Cooköarna från en inhemsk invånare.  Dessa vandringsturer går måndag, onsdag och fredag. På tisdagar och torsdagar leder han en naturvandring som är lite lättare , och där Pa berättar om flora och medicinalväxter på Cooköarna och där man vandrar förbi Noniodlingar och andra odlingar.  Dessa två turer varar i cirka tre-fyra timmar vardera.

Pa lärde sig om naturen, medicinalväxter, fåglar redan som barn när han bara var fyra år och skulle samla in löv och växter uppe i bergen för healing som hans mormor utförde. Han lärde sig allt mer och och höll hellre till i öns inre än på skolbänken. 1987 började Pa med sina vandringar för turister och har sedan dess gjort nära 5000 turer.

Här är några tips från Pa över vad som är bra att ha med sig på vandringen. Lunchen ingår i vandringen.
– Dryck (Pa föreslår vatten)
– Myggmedel
– Kamera
– Bekväma skor
– Reserv T-shirt i en plastpåse (för att hålla den torr i händelse av regn)
– Transfer till och från ditt boende
– Lätt lunch (färskt fruktrulle)

Det finns flera andra vandringar som kan göras med guide i Takitumi Conservation area och små vandringar utan guide i Muri Beach området.

www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
©2024 Res till Cooköarna