Dyka på Cooköarna

Du kan dyka på Rarotonga i klara, varma vattnen med fantastisk sikt och en stor mångfald av marint liv, vilket gör det utmärkt för dykning och snorkling. Har du aldrig testat att dyka innan är detta ett perfekt tillfälle att ta dina första andetag under vatten.

Det finns ett par dykskolor där du under fyra dagar kan bli en certifierad PADI Open Water dykare, eller göra en Advanced Open Water kurs då du får dyka ner till 30 meter! Rarotonga är en vulkanisk ö som är helt omgiven av ett rev och här finns många vackra korallformationer. De olika sidorna av ön erbjuder olika typer av dykplatser, dykningen på Cooköarna har ett varierat utbud av branter, raviner, grottor, passager och vrak. Här finns det möjligheter att få se revhajar, sköldpaddor, knölvalar (i vintertid), barracudor, blåsfisk och mycket mer.

I Aroa Marine Reserve kan du både som snorklare och dykare uppleva rikligt med fisk och koraller som lagunen har att erbjuda. Aroa Marine Reserve sägs ha de bästa korallerna på Rarotonga och det finns massvis med tropiska och färgstarka fiskar. Som dykare finns det olika typer av kurser att ta ifall man aldrig har gjort det förut, de olika kurserna har olika nivåer och olika krav beroende på hur mycket man vill se och uppleva av undervattensvärlden.

För den som bara vill testa på att dyka finns det en dagskurs som är en inledande lektion inom dykning. Då får man dyka på 1-3 meters djup i det skyddade marinreservatet och testa på hur dykutrustningen fungerar och även koppla av och begrunda fiskarna i lagunen. För att bli certifierad dykare finns det en kurs som heter PADI Open Water Diver som är en 3-4 dagars kurs som består av fem sektioner av kunskapskrav. Denna kurs grundar sig på både vattensessioner i pool och dyk i öppet hav men även teori kring dykning.

Ifall man inte har tiden för att gå en hel Open Water kurs finns det även en mer begränsad certifiering som heter PADI Scuba Diver, denna kurs är kortare än Open Water Diver kursen och är bara på en och en halv dag, dessutom täcker den enbart tre av de fem sektionerna som krävs för en riktig certifiering. Med denna kurs får man lov att dyka var helst i världen under överinseende av en divemaster eller instruktör och vid senare tillfälle finns det möjlighet att uppgradera sin certifiering till Open Water Diver på bara en tvådagars kurs till.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
©2024 Res till Cooköarna