Resa till Cooköarna

När du ska resa till andra sidan jordklotet kan det vara bra att planera hur ni ska ta er dit. Det finns jordenruntbiljetter som inkluderar Cooköarna. De stora flygallianserna har alla olika jordenruntbiljetter både i ekonomiklass och i businessklass. Star Alliance, Global Explorer har olika typer med stopp eller antal kilometer som man får flyga. Dessa biljetter kostar en del men kombinationerna brukar vara fördelaktiga med många stopp.

Air New Zeeland är ett av de flygbolag som flyger till Cooköarna året runt. Man kan inkludera Cooköarna i sin jordenruntbiljett. Många av flygen utgår endast ifrån Auckland på Nya Zeeland, men du kan även nå Cooköarna via Los Angeles och Australien. Air New Zealand flyger vissa perioder på året även från Christchurch på Nya Zeeland och från Sydney i Australien.  Virgin Australia har flyg från Auckland och ibland från Sydney. Var medvetna om att avstånden är stora och en resa från Los Angeles till Rarotonga tar ca 10 timmar och från Auckland tar det 4 till 5 timmar. Det finns inga charterflyg hit.

Den snabbaste vägen till Cooköarna är via Los Angeles, se till att planera dina flyg då Los Angeles – Rarotonga endast avgår en gång i veckan. Air Tahiti flyger en gång i veckan mellan Tahiti och Cooköarna.

Alla flygbolag erbjuder mat och dryck under flygresan, underhållningsprogram med filmer, spel och musik finns på alla flyg. Ni får räkna med att hela resan tar minst 22 timmar från Skandinavien, oftast upp mot 24 timmar eller mer. Ett stopp på vägen i en eller fler dagar gör er resa bekvämare då ni har lättare att slippa sömnbrist och jetlag. Det är skönare att komma fram till slutdestinationen utan att vara totalt utpumpad.

Om ni planerar att resa runt på Cooköarnas olika öar så bör ni planera noga eftersom det inte går så många flyg mellan en del av öarna, ibland så sällan som ett plan i veckan.

De billigaste biljetterna är giltiga i max en månad, vilket innebär att ni måste resa hem inom en månad. Det finns även många prisvärda tre månaders och ett års biljetter.

Ni kan kombinera ihop flyg med tåg, båtar och kryssningar från andra länder för att få ihop spännande sätt att komma till Cooköarna på. Många flygbolag inom samma flygallians samarbetar om priser med varandra för att få konkurrenskraftiga priser. Om ni vill ha hjälp med transporter runt Cooköarna och Söderhavet så finns det ett par arrangörer som har kunnig personal som kan hjälpa er.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
©2024 Res till Cooköarna