Sevärdheter & att göra

Cooköarna erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och attraktioner som passar alla. Några av de aktiviteter och attraktioner som finns att utforska på Cooköarna inkluderar lagunkryssningar, dykning, snorkling, fiske och mycket annat.

En lagun kryssning det perfekta sättet att utforska den fantastiska undervattensvärld Rarotonga och Aitutaki har att erbjuda. De hisnande blåa lagunerna och dess motus (små öar) ger en fantastisk miljö för bad, snorkling och dykning. Dagsutflykter är tillgängliga från Rarotonga.

Rarotonga och Aitutaki kan erbjuda några av de mest orörda dykningsplatserna i världen, du kan se massor av färglada koraller, sköldpaddor, revhaj och massor av tropiska fiskar. Öarnas yttre rev erbjuder en fantastisk mångfald av undervattensliv så även den mest kräsna dykaren kan bli nöjd. Med varmt vatten och otrolig undervattenssikt året runt (alltifrån 25 m på en dålig dag till 60-70 m på en bra dag) är detta även en otroligt bra plats för dig som vill lära sig dyka.

Vill man inte testa på dykning så erbjuder Cook även helt enastående snorkling i princip var som helst. Speciellt i de vackra turkosa lagunerna där det finns ett fantastiskt utbud av marint liv.

Att hyra en skoter är ett roligt sätt att upptäcka sevärdheter och utforska öarna i din egen takt. Är skoter inget för dig kan du hoppa på ön buss, hyra en cykel eller ta en lugn promenad.

Rarotonga har många färgstarka barer och klubbar som erbjuder ett bra urval av underhållning och lokal musik, barer och klubbar har öppet till midnatt (02:00 på fredagar). Fredag är den stora utekvällen på Rarotonga där det även finns guidade pub crawls.

Ta en 4WD rundtur i Rarotonga, Aitutaki eller Atiu för att uppleva den frodiga regnskogen, med en guide får ni dessutom lyssna på öns gamla historier och lära sig om traditionella växter och fåglar. Du kan även följa med Pa på en guidad tur till fots genom Rarotonga eller bli guidad i Atius kalkstensgrottor.

Vindsurfingutrustning, segelbåtar, katamaraner och kajaker finns att hyra på de större öarna. Muri lagunen på Rarotonga är den absolut populäraste platserna för dessa sorters aktiviteter.

Besök en Cook Island Christian Church, varje söndag klockan 10 får besökare ta del av församlingen. Detta är en fantastisk upplevelse där man verkligen kommer i kontakt med lokalbefolkningen, efter gudstjänsten bjuds man in på te.

Knölvalar migrerar genom Cooköarna från juli till slutet av oktober, dessa simmar väldigt nära stränder och kan skådas från land. Det finns även turer med båt för att se knölvalar.

www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
©2024 Res till Cooköarna