Pris och kostnader på Cooköarna

På Cooköarna används den Nya Zeeländska dollarn. Det finns mynt i egen valuta, värd lika mycket som de Nya Zeeländska dollarna. Denna valuta går dock inte att växla utanför Cooköarna.

Boende – Du kan räkna med att betala runt 20 NZD per natt för ett vandrarhem med delade sovrum, för privata rum brukar priserna ligga på 45 NZD och uppåt. Hotell börjar på 65 NZD för singel eller dubbelrum. En privat bungalow kan kosta runt 150 NZD och uppåt per natt. Lyxigare boende med egen jacuzzi och andra bekvämligheter kan kosta från 350 NZD och upp över 1200 NZD. För en lyxig villa är priset över 2000 NZD. Tropisk frukost brukar ingå i flertalet boenden.

Livsmedel – Lunch och andra mindre måltider kostar mellan 6-23 NZD på de flesta av de lokala restaurangerna. Det går köpa Fish & Chips och hamburgare för 4-10 NZD om man reser på en snävare budget. Lite exklusivare middagar kostar runt 30 NZD. Västerländsk mat kan kosta upp till 40 NZD för en huvudrätt. Om ni har boende med självhushåll kan ni laga er egen mat.Det finns flera butiker, Foodlands inne i Avarua har störst utbud.

Transport – För taxi, förvänta dig att betala 3 NZD per kilometer, eftersom skattesatserna är statskontrollerade. Bussbiljetter är cirka 4 NZD oavsett sträcka, det finns också familjebiljetter som gäller för två vuxna och två barn. För resor mellan öarna, existerar det nästan ingen båt eller färjetrafik, utan det är resor med flyg som gäller. På grund av detta blir transporterna mellan öarna relativt dyra. Som turist stannar man oftast på huvudön om man inte eventuellt flyger till Aitutaki. Ska du ta dig runt så är det med Air Rarotonga.

Aktiviteter – Organiserade utflykter kostar en del, men vandringar eller promenader runt öns bergiga inre är ett gratis alternativ. I de flesta fall kan det vara en bra ide att ha med en guide med lokal kännedom om alla stigar och växter. En vandring med guiden Pa gör vistelsen på Cooköarna till något extra. Han gör två olika typer av vandringar, två olika halvdagsturer i olika svårighetsnivåer. Dessa kostar 80 NZD styck. En tur med middag och showpaket på Te Vara Nui Village kostar cirka 185 NZD. Cykel eller kanotuthyrning är också ett bra sätt att uppleva naturen på ön för ungefär 23 NZD per dag.

Internet finns på de flesta hotell och hotspots på olika platser runt önt, men förvänta dig inte att anslutningen är snabb. Pris per timme kostar i snitt 9 NZD. Det finns ATM´s på flera platser  på huvudön samt på Aitutaki. På andra öar rekommenderas att ni tar med er kontanter.

www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Cooköarna