Matutu Brewery

Bryggning är en sedan länge etablerad art i Cooköarna som kallas ”tumunu”.

Matutu är det enda bryggeriföretag som ligger på Cooköarna. Du hittar dem i byn Vaka Takitumu på ön Rarotonga. Det lokalt ägda Matutu Brewery Company ligger 100 meter från Fruits of Rarotonga nära Titikaveka. Detta mikrobryggeri tillverkar två olika sorters öl, Mai och Kiva. Mai är en lager och Kiva en pale ale och har nyligen lanserat Matutu Draft. All tillverkning är småskalig och varje ölflaska som serveras är producerad med omsorg.

Mai är en autentisk lagerbryggd med tysk pilsner malt med tillägg av fyra sorters humle som ger ölen dess karaktär.

Super alpha och hallertau humle tillsätts för att ge brygden en skarp, bitter smak.

Kiva är en engelsk pale ale bryggd på bairds pale ale malt och kristall och choklad malt. Generösa mängder av centennial och  brittisk goldinghumle utgör smaken på denna öl. Smaken är fyllig och fruktig, perfekt för att åtnjutas en varm dag i söderhavet!

Bryggeriet har dagliga visningar klockan 12.00 och 13.00 och dessa inkluderar givetvis gratis ölprovning. Turen tar cirka 30-40 minuter och kostar 10 dollar. Turen kallas ”The taste of Cook Islands” All deras öl som serveras på restauranger runtom på Cooköarna säljs oftast i deras glasflaskor, men om du köper öl på fabriken så får du dem i återvinningsbara flaskor.

www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
©2024 Res till Cooköarna